hej
zołzoń: (n+1)!
13 lis 11:29
Ajtek: Np.:
(n+1)!=n!*(n+1)
13 lis 11:31
Artur_z_miasta_Neptuna: (n+1)! = 1*2*3*4*5*...*n*(n+1)
13 lis 11:31
zołzoń: (n−1)! = n!*(n−1)
13 lis 11:33
Ajtek: Nie.
Np.:
(n−1)!=(n−2)!*(n−1)
13 lis 11:34
aniabb: odwrotnie (n−1)!*n = n!
13 lis 11:34
Artur_z_miasta_Neptuna: (j)! oznacza iloczyn 'j' liczb naturalnych od 1 od j
więc (n−1)! = 1*2*3*...*(n−2)*(n−1) ... czyli iloczyn (n−1) kolejnych liczb naturalnych od 1 do
(n−1)
13 lis 11:35
zołzoń: a może jest to tutaj gdzies objasnione , szukałem ale nie moge znalezc
13 lis 11:37