logarytm :(
tijao: log2 (x2− 3x+2)= log4 (x−2)
13 lis 11:14
Kejt: | | log2(x−2) | | log2(x−2) | | 1 | |
log4(x−2)= |
| = |
| = |
| *log2(x−1)=log2√x−1 |
| | log24 | | 2 | | 2 | |
log
2(x
2−3x+2)=log
2√x−1
x
2−3x+2=
√x−1
działaj

pamiętaj o dziedzinie..
13 lis 11:18
tijao: to z tego wzoru o zamianie logarytmy ale nie wiem skąd ta 1/2 sie wzieła
13 lis 11:41
camus: jest taki wzór
loga bn = n*loga b
13 lis 11:42
camus: i jest taki wzór
loganb = loga bn
13 lis 11:44
camus: oj, znaczy się
loganb = loga b1n
13 lis 11:45
camus: teraz tylko połącz fakty
13 lis 11:46