granica ciągu
kontrad: an=log(n2+1)−log(n)
13 lis 11:05
Ajtek: Mi wychodzi ∞, ale pewności nie mam.
13 lis 11:07
Artur_z_miasta_Neptuna: jak najbardziej
13 lis 11:07
Ajtek: Cześć Artur

.
13 lis 11:08
aniabb: mi też
13 lis 11:08
Ajtek: Cześć
aniabb
13 lis 11:08
Artur_z_miasta_Neptuna: hej ho ... teraz będzie kolorowo tutaj
13 lis 11:11
Ajtek: Nie przeszkadza mi to

.
13 lis 11:12
kontrad: korzystaliście z tw. o dwóch ciągach?
13 lis 11:15
Artur_z_miasta_Neptuna: niee
| | n2+1 | | 1 | |
log(n2+1) − log n = log( |
| ) = log (n + |
| ) [→ log (∞+0) = log (∞) ] → +∞ |
| | n | | n | |
13 lis 11:19
kontrad: dziękuje
13 lis 11:22