matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczby zes
asdasdas:
Podać interpretację geometryczną zbioru liczb zespolonych spełniających warunek: Re(z+1)<0 a(a+bi+1)<0 a
2
+abi+a<0
12 lis 22:19
Krzysiek:
Re(a+bi+1)=a+1
12 lis 22:22
Mila:
Re(z+1)<0⇔Re(z)<−1 [z=x+iy; z+1=(x+1)+iy; re(z+1)=x+1; x+1<0⇔x<−1; y dowolne]
13 lis 15:39