funkjca
adaś:
funkcja kwadratowa g dla argumentów −4 i 14 przyjumje tę samą wartość. Wobec tego osią
symetri wykresu funkcji g jest prosta o równaniu ?
Proszę także o małe wytłumacznie, a nie sama odp.
12 lis 22:10
aniabb: x= w środku pomiędzy nimi
12 lis 22:11
aniabb: narysuj parabolę oś symetrii i kilka prostych y=dowolna liczba
12 lis 22:12
adaś: można trochę jaśniej ?

Co mi z tego że narysuje sobie jakieś dowolne y= ?
12 lis 22:25
aniabb: 
zobaczysz że zawsze oś symetrii jest w środku
13 lis 08:02
aniabb: u Ciebie środek między −4 i 14 to
czyli oś symetrii x=5
sprawdźmy .. od 5 do 14 jest 14−5 = 9
od 5 do −4 jest 5−(−4) = 9
czyli symetrycznie w środku
13 lis 08:05
adaś: dzięki Aniu
13 lis 17:45