matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie z ułamkami.
Robert:
3
5
9
−
1
9
= ? 5
3
10
−2
1
10
=?
12 lis 21:37
Beti:
odejmujesz całości i części ułamkowe, np:
5
1
4
1) 3
−
= 3
9
9
9
2) analogicznie
12 lis 21:40
Robert:
Dziękuje bardzo.
12 lis 21:45