matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wymierna
zombi:
rozwiaz rownania z paramtrem a (a∊R)
x+2a
=2
xa+x
pierwsze zał. a≠−1 powymnażam i dostaje
2a
1
x=
a≠−
2a+1
2
1
no i tak dla a=−1 lub a=−
rownanie nie ma sensu, ale w odpowiedziach jest
2
1
dla a=−
, a=0 równanie sprzeczne
2
dla a=−1 nie ma sensu
1
no i pytanie dlaczego dla a=−
rownanie jest sprzeczne, a nie nie ma sensu
2
i skąd a=0?
12 lis 20:27
zombi:
podbijam
12 lis 21:23
Piotr:
podstaw i sprawdz czemu nie maja sensu
12 lis 21:27