zadanie
adaś: W przedziale (0;+∞) zawiera się zbiór wartości funkcji
a)f(X)= 2x2
b)f(X)= −3x2 +4
c)f(X)=5x2+6
d)f(X)=7x2−8
jak to się robi?
12 lis 19:42
krystek: Patrzysz w jakim punkcie znajduje się wierzchołek Odp A
12 lis 19:45
Ajtek:
Witaj
krystek 
.
Coś nie tak z treścią zadania jest wg mnie.
12 lis 19:47
adaś: dziwne bo mam odp. c w książce
12 lis 19:48
adaś: Jak bym chciał naszkicować funkcję kwadratową f(x)=2x2 , to robię tabelką z kilkoma
argumentami od najmniejszego do największego?
12 lis 19:50
krystek: Winno być <0,∞) ale wzięłam za błąd piszącego
12 lis 19:52
krystek: @adaś bez tabelki szkicujesz po tylu latach nauki
12 lis 19:53
adaś: czyli, podstawiam za iksa dowolne argumenty? Tak jak w funkcji linowej ? Czy to będzie tylko
zwykła
uśmiechnięta parabola ?
12 lis 19:55
krystek: Adaś poczytaj wszystko o f kwadratowej .
12 lis 19:58
12 lis 19:59