matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sin
ania:
okresl czy funkcja jest parzysta czy nie parzysta f(x)=x
2
sinx
12 lis 19:02
M:
27 sty 14:25
:
f(−x)=(−x)
2
sin(−x)=x
2
(−sin x)=−x
2
sin x f(x) jest nieparzysta, o ile jej dziedzina jest symetryczna względem zera
28 sty 10:42