matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
Konrad:
Dla jakich wartości parametru m równanie ma dwa różne rozwiązania? a) (m−2)x
2
+ (m + 5 )x − m − 1=0 b)(m+2)x
2
− 2x +m +2 =0 c)mx
2
− (m+1)x − 2m+3=0 d) x
2
+ (2m−3)x + 2m +5 =0 e)(m−3)x
2
+ 4mx + m =0 Bardzo prosze o pomoc
12 lis 18:46