:)
Jagoda: (√3 − 3)x > √3
12 lis 17:49
Jagoda: Trololo, proszę o rozwiązanie krok po kroku
12 lis 17:49
asdf: Trolololo, zrób coś od siebie
12 lis 17:50
ICSP: Witam asdf
12 lis 17:51
Jagoda: Trololo, robię, ale wychodzi mi inaczej niż w odpowiedziach
12 lis 17:51
12 lis 17:52
pablo: nie sorry to źle bo tam jest x za nawiasem
12 lis 17:53
Jagoda: Sczaiłam
12 lis 17:57
Jagoda: jak wyszło mi x>1+ √3 / 2 / − kreska ułamkowa
12 lis 18:01
Jagoda: to jest dobrze?
12 lis 18:01
pigor: ... no to np. tak :
[c[(
√3−3)x >
√3 /*(
√3+3) ⇔ (3−9)x >
√3(
√3+3) /:(−6) ⇔
⇔ x < −
16(3+3
√3) ⇔
x < −12(1+√3) ⇔
x∊(−∞ ;−12(1+√3) .
12 lis 18:04
asdf: witaj ICSP
@Jagoda
(
√3 − 3)x >
√3
12 lis 18:05
asdf: tak o:
sorry
12 lis 18:06
ICSP: [C{asdf]] źle popraw
12 lis 18:10
Jagoda: w odpowiedziach mam że x < 1/1 − √3
12 lis 18:10
Jagoda: w dalszym ciągu / − kreska ułamkowa
12 lis 18:11
asdf:
| | √3(√3 + 3) | |
x > |
| |
| | (√3 − 3)(√3 + 3) | |
12 lis 18:16
pigor: no to np. moje ;
| | 1−√3 | |
x < −12(1+√3)= −12(1+√3)* |
| = |
| | 1−√3 | |
| | 1−3 | | 1 | |
= |
| = |
| . ...  |
| | −2(1−√3) | | 1−√3 | |
12 lis 18:20
Jagoda: a jak w (2 − √2) x > √2
wyjdzie mi x > √2 + 1 to jest dobrze?
12 lis 18:21
ICSP: asdf nadal źle − popraw
12 lis 18:23
asdf: znaczeek
12 lis 18:33
Jagoda: ?
12 lis 18:34