tangens
Saizou : jak narysować wykres funkcji
y=tg(x+lxl)
12 lis 17:47
Saizou : czy to będzie tak
dla x≥0 y=tg2x
dla x<0 y=tg0=1
12 lis 17:48
Basia:
dla x<0 masz y = tg(x−x) = tg0 = 0
dla x≥0 masz y=tg(x+x) = tg(2x)
a to już potrafisz
12 lis 17:49
Saizou : czyli dobrze myślałem
12 lis 17:49
Basia: dobrze myślałeś
12 lis 17:50
ICSP: Witaj
Saizou
12 lis 17:50
Saizou : oczywiście tg0=0
12 lis 17:50
Saizou : witam Basię i ICSP'na
12 lis 17:51
Saizou : | | π | | π | |
i mam jeszcze jedna pytanie czy D: x∊R/{ |
| + |
| k} k∊C |
| | 4 | | 2 | |
12 lis 17:55