matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
?
OLA:
ile razy większa jest liczba 2
56
od liczby 2
20
?
12 lis 16:57
Kejt:
2
56
=2
56−20
=2
36
2
20
12 lis 16:58
kambik:
2
56
=k * 2
20
jest k razy większa 2
56
=2
36
* 2
20
k = 2
36
Jest 2
36
razy większa
12 lis 17:02