matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
układ równań
sajk:
y=
1
3
x+4 x=
3
4
mógłby ktoś dokładnie opisać jak obliczyć y ?
12 lis 16:55
Kejt:
3
podstawiasz
za 'x' i masz:
4
1
3
y=
*
+4
3
4
1
y=
+4
4
1
y=4
4
12 lis 16:56
aniabb:
wstawić do wzoru y=
1
3
*
3
4
+4
12 lis 16:56
sajk:
dzięki
12 lis 17:01