matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja
rose:
Witam. Proszę o pomoc z tym zadaniem: Oblicz wartość funkcji f dla argumentów: −1,0 ,1/2,1,√2, 2 a) f(x)=x/2x+1 b) f(x)= 0 dla x∈(−
∞
; −1〉 x
2
−1 dla x∈(1;2〉 1 dla x ∈(2;
∞
)
12 lis 15:38
aniabb:
f(−1)= −1/(2(−1)+1) = 1
12 lis 16:23