:)
maja:): W urnie znajduje się siedem kul białych i cztery czarne. Losujemy kolejno bez
zwrotu dwie kule. Oblicz za pomocą drzewa stochastycznego prawdopodobieństwo wylosowania:
a) kul tego samego koloru
b) kolejno kuli białej i kuli niebieskiej.
12 lis 12:19
Darth Mazut: b) prawdopodobieństwo = 0 (nie ma kul niebieskich w urnie

)
12 lis 12:21
Artur_z_miasta_Neptuna:
12 lis 12:22
aniabb:

niebieski 7/11
zielony 4/11
czerwone 6/10
fiolet 4/10
czarne 7/10
zółte 3/10
P = niebieski*czerwony + zielony*żółty = 7/11 * 6/10 + 4/11 * 3/10
12 lis 12:26