wykresy f. trygonometrycznych
syllabi: mam narysować wykres funkcji o wzorze: y= −1/3sin2x
wiem tyle, że muszę ten wzór uprościć w jakiś sposób przy pomocy podanych wzorów:
sin2x= 2sinxcosx
lub
cos2x= cos2x − sin2x
Z narysowaniem sobie poradzę, niech mi ktoś tylko powie, czy w ogóle można coś uprościć w tym
wzorze.
17 maj 21:10
Edek: http://www.jogle.pl/wykresy/
tutaj zobacz jak wykres będzie wyglądał
a podany wzór nieda się uprościć w niemaż sin2x tylko sin
2x a to jest coś innego
17 maj 21:35
AS:

Nic nie uprościsz,trzeba wyliczać położenie punkt po punkcie.
Wykres nie jest identyczny z wykresem y = sinx,ma nieco inny
przebieg.
18 maj 09:46