matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
hm
dorota:
[a
4
*(a
2
)
3
][(a
4
)
3
:a
6
]
√
144*169*2,25
11 lis 22:54
irena_1:
[a
4
*(a
2
)
3
]*[(a
4
)
3
:a
6
]=[a
4
*a
6
]*[a
12
:a
6
]=a
10
*a
6
=a
16
11 lis 22:58
irena_1:
√
144*169*2,25
=12*13*1,5=234
11 lis 22:59
aniabb:
a
16
12*13*3/2=234
11 lis 22:59