matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie x^2 = 2x
Natalia:
Równanie x
2
= 2x jest prawdziwe wtedy i tylko wtedy gdy?
11 lis 22:36
Ola:
x
2
= 2x ⇔ x
2
−2x=0 ⇔ x(x−2) = 0⇔ x =0 v x=2
11 lis 22:38