matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prawdopodobieństwo
Pasterz:
Prawdopodobieństwo. W dziale marketingu pracuje 7 mężczyzn i 3 kobiety.Wybrano losowo 3 osoby , obliczyć prawdopodobieństwo że wybrano tylko mężczyzn. Zrobiłem tak:
10
3
=120
7
3
=35
35
7
P(A)=
=
120
24
Czy dobże to zrobiłem
11 lis 21:56
aniabb:
tak
11 lis 22:08
Pasterz:
ok dziękuję
11 lis 22:16