cene towaru podwyższono o 25%,a nastepnie nową cene obniżono o 25%.Czy towar zdr
dorota:
11 lis 21:53
dorota: cene towaru podwyższono o 25%,a nastepnie nową cene obniżono o 25%.Czy towar zdrożał,czy
potaniał?
11 lis 21:53
ICSP: potaniał
11 lis 21:54
irena_1: c− początkowa cena
0,75*1,25c=0,9375c<c
Potaniał
11 lis 21:54
irena_1: Zauważ, że obniżka to 75% podwyższonej ceny, czyli jest większa niż podwyżka
11 lis 21:55
Kejt:
a − początkowa cena
1,25a − > cena po podwyżce
1,25a − 0,25*1,25a=1,25a−0,3125a=0,9375a
a>0,9375a
czyli potaniał..
11 lis 21:55
ICSP: [C{Kejt]]
11 lis 21:59
ICSP: Kejt
11 lis 21:59
Kejt: jakbym wiedziała jak to bym policzyła
11 lis 21:59
ICSP: widziałaś wielomian który kolega dla Ciebie przygotował ?
11 lis 22:00
Ajtek:
O
Kejt się znalazła

.
11 lis 22:05
Kejt: widziałam tylko ten:
x6 −3x2 − 1
to to?
11 lis 22:05
Kejt: Ajtek, szukałeś mnie?
11 lis 22:05
dorota: dzięki
11 lis 22:14
ICSP: 
to ten
11 lis 22:15
Ajtek:
Kejt,
ICSP Ciebie szukał

.
11 lis 22:23
Ajtek:
A tak w ogóle to cześć
Kejt 
.
11 lis 22:24
Kejt: cześć
Ajtku 
ale to wykracza poza moje zdolności intelektualne..
11 lis 22:28
ICSP:
11 lis 22:29
Kejt: mi również jest przykro..to tak na pocieszenie:

ale teraz muszę znikać..bo wstaje rano i mam sprawdzian z polskiego..
dobranoc wszystkim

słodkich snów.
11 lis 22:31