matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykres
els:
Jak narysowac y
2
=lnx
11 lis 21:43
Mila:
y=
√
lnx
jedna gałązka wykresu i y=−
√
lnx)
druga gałązka gdzie lnx≥0 i x>0⇔D: x≥1 x=1 to
√
ln1
=0 x=e to
√
lne
=
√
1
=1 x=e
2
√
lne
2
=
√
2
11 lis 23:20