zbiory
Nutka: Dane są zbiory:
A− zbiór liczb naturalnych dwucyfrowych mniejszych od 50 , które przy dzieleniu przez 7 dają
resztę 3 ;
B− zbiór liczb naturalnych dwucyfrowych mniejszych od 50 i podzielnych przez 5 ;
Wyznacz zbiory:
A U B
A iloczyn B
A−B
B−A
11 lis 21:06
irena_1: A={10, 17, 24, 31, 38, 45}
B={5, 10, 15, 20, 25, 30, 35, 40, 45, 50}
A ∪ B={5, 10, 15, 17, 20, 24, 25, 30, 31, 35, 38, 40, 45, 50}
A∩B={10, 45}
A − B={17, 24, 31, 38}
B−A={5, 15, 20, 25, 30, 35, 40, 50}
11 lis 21:12
Nutka: dzieki
11 lis 21:30
Krzysiek : W zbiorze B nie moze byc 50 bo jest mniejsze od 50
12 lis 00:06
Aga1.: I w zbiorze B nie może być 5, bo 5 nie jest liczbą dwucyfrową.
12 lis 09:09