matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
lim n→∞ U{2^n*3^{2n}}{n!}
apsik:
2
n
*3
2n
lim n→
∞
n!
11 lis 20:53
Ajtek:
2
n
*3
2n
2
n
*9
n
18
n
lim
n→∞
=lim
n→∞
=lim
n→∞
=0
n!
n!
n!
11 lis 21:30
afromanka:
lim n→
∞
(−1)
n
11 sty 14:32