|
| n! | n! | (k+1)n!+n!(n−k) | |||||||||||||||||
+ | = | + | = | = | |||||||||||||||||
| k!(n−k)! | (k+1)!(n−k−1)! | (k+1)!(n−k)! |
| n!(n−k+k−1) | n!(n+1) | (n+1)! | ||||
= | = | = | = | |||
| (k+1)!(n−k)! | (k+1)!(n−k)! | (k+1)!(n−k)! |
| ||||||||
= | ||||||||
| (n+1)!−n! | n!(n+1−1) | n | ||||
an= | = | = | ||||
| (n+1)!+n! | n!(n+1+1) | n+2 |
| n+1 | ||
an+1= | ||
| n+3 |
| n+1 | n | (n+1)(n+2)−n(n+3) | ||||
an+1−an= | − | = | = | |||
| n+3 | n+2 | (n+2)(n+3) |
| n2+3n+2−n2−3n | 2 | |||
= | = | >0 | ||
| (n+2)(n+3) | (n+2)(n+3) |