matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
awdawdawd
karolajn:
Powierzchnia boczna stożka jest półkolem. Kąt między wysokościątego stożka a jego tworzącą ma miarę : odp. : 30 stopni Jak to obliczyc ?
11 lis 20:35
karolajn:
11 lis 20:50
dero2005:
180
*2πl = 2πr
360
1
r =
l
2
r
1
l
2
1
= sin α =
=
l
l
2
α = 30
o
11 lis 21:32