matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie
Mc:
Oblicz
3
x−3
=9
2x+2
27
11 lis 20:04
aniabb:
x−3−3=4x+4 −3x=20 x=−20/3
11 lis 20:05
Mc:
z kąd wziełeś 4x+4
11 lis 20:11
aniabb:
9=3
2
11 lis 20:16
Mc:
co to znaczy
nie kumam
11 lis 20:26
aniabb:
potęga do potęgi wykładniki się mnoży 9
2x+2
=(3
2
)
2x+2
= 3
4x+4
11 lis 20:28