matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomożcie mi to uzasadnic
Marek :
sinx
sinx
2
+
=
1−cosx
1+cosx
sinx
11 lis 19:53
Piotr:
sprowadz do wspolnego mianownika i skorzystaj z jedynki tryg.
11 lis 19:57
Kejt:
sinx(1+cosx)
sinx(1−cosx)
L=
+
=
1−cos
2
x
1−cos
2
x
sinx(1+cosx)
sinx(1−cosx)
1+cosx+1−cosx
2
+
=
=
sin
2
x
sin
2
x
sinx
sinx
L=P
11 lis 19:57