matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równania
Kara:
7−3x
1+3x
Równanie
=
: musze udowodnic, ze nie ma rozwiązania xD ale nie
1−x
1−x
wiem jak to rozwiązać xD plz HELP
11 lis 19:17
ICSP:
D : x ≠ 1
7 − 3x
1 + 3x
=
1−x
1−x
mianowniki są takie same więc porównuje liczniki 7−3x = 1 + 3x −6x = − 6 x = 1 − nie należy do dziedziny więc równanie nie posiada rozwiązania
11 lis 19:18
Kara:
dziękuję
!
11 lis 19:21