awdawd
karolajn: suma wszystkich wysokości trójkąta o bokach 3cm, 4cm i 5cm jest ówna = ?
11 lis 19:10
Patryk: Δ jest prostokątny
11 lis 19:11
Patryk: 4+3 +2,5
11 lis 19:12
Patryk: przepraszam nie 2,5
11 lis 19:12
Patryk: musisz wyliczyć
11 lis 19:12
Beti: Ten trójkąt jest prostokątny, więc obie przyprostokątne są jednocześnie wysokościami tego
trójkata(h1=3, h2=4). Wystarczy zatem obliczyć tylko długość wysokości opuszczonej na
przeciwprostokątną i dodać do siebie wszystkie trzy wysokości.
11 lis 19:13