prosze szybko
michu: potrzebne mi rozwiazanie
G(x)=3x−7
P(−2,3)
podstawic pod y=ax+b
11 lis 18:32
aniabb: za duzy skrót myślowy
11 lis 18:33
michu: czy b to bedzie −16

?
11 lis 18:35
michu: chodzi mi o to ile wynosi b ?
11 lis 18:38
aniabb: prostopadła czy równoległa?
11 lis 18:39
michu: rownolegla
11 lis 18:41
aniabb: b=9
11 lis 18:42
michu: rownolegla
11 lis 18:43
michu: a mozesz mi rozpisac
11 lis 18:43
aniabb:
y=3x+b
3=3*(−2)+b
b=9
11 lis 18:45
michu: i wzor to bedzie y=3x+9 ?
11 lis 18:53
aniabb: tak
11 lis 18:56
michu: dziekuje
11 lis 19:00