matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
geomtria analityczna rysowanie
matsan:
JAKBY KTOS MIAŁ CZAS...Narysuj w ukladzie wspólrzednych zbiór punktów, których wspolrzedne
|x|
|y|
spelniaja nierownosc
=
y
y
11 lis 18:11
aniabb:
http://www.wolframalpha.com/input/?i=plot+%7Cx%7C%2Fy+%3D+%7Cy%7C%2Fy+
11 lis 18:12
Mila:
Napisałaś nierówność a jest równanie(?) y≠0 y*|y|=y*|x|⇔ |y|=|x| 1)y>0 y=|x| 2) y<0 −y=|x|⇔y=−|x|
11 lis 23:33