matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyrazenie
E:
Uprość wyrażenie 3x− |2−x| +2 |x−3| dla x należącego do <2,3> proszę o rozwiązanie .
11 lis 18:04
krystek:
3x−[−(2−x)]+2[−(x−3)]=
11 lis 18:09
E:
3x−2−x+2(x−3)=3x−2−x+2x−6=4x−8 czy 3x−2−x+2(x−3)=3x−2−x+2x−6=4x−4
11 lis 18:12