matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykres funkcji
els:
jak narysować wykres: y=log
2
|x|
11 lis 17:47
Basia:
|x|>0 ⇔ x≠0 D = R\{0} rysujesz y=log
2
x druga część wykresu jest symetryczna do pierwszej względem osi OY bo f(x) = log
2
|x| jest funkcją parzystą
11 lis 17:54