matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie wielomianowe
majkaa:
x
3
+5
5
x=0 x(x
2
+5)=0 x=0 i to koniec ?
11 lis 17:29
krystek:
tak
11 lis 17:29
Piotr:
w rzeczywistych koniec.
11 lis 17:29
majkaa:
a jak coś takiego : 12x
2
(1−2x)=0 to bedzie x=
1
2
11 lis 17:34
Piotr:
a 0 ?
11 lis 17:35