matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz P(B')
iza.:
zdarzenia A i B są niezależne P(A)>0, 2P(A)=5P(A∩B). Oblicz P(B').
11 lis 17:20
M:
28 sty 06:01
:
2P(A)=5P(A∩B) 2P(A)=5P(A)P(B) P(B)=0,4 P(B')=1−P(B)
28 sty 10:39