zrób układ graficzny równania
kasztanek2707: muszę rozwiązać graficznie układ równań a zupełnie nie mam pojęcia jak, sam układ rozwiązałam
4x−2y=6
x+2y=4 +
5x=1=
x=2
4−y=3
−y=−1/ (−1)
y=1
rozwiązania to x=2 i y=1
więc co dalej z tym układem graficznym ?
11 lis 17:12
dero2005:

2x − y = 3
x + 2y = 4
y = 2x − 3
y = −x2 + 2
11 lis 17:32
kasztanek2707: wooooooooooooow , wielkie dzieki
11 lis 17:47
kasztanek2707: a jednak rozkmina, dlaczemu y = −
x2+2
11 lis 18:32
dero2005:
x + 2y = 4
2y = −x + 4 |:2
y = −x2 + 2
11 lis 18:59
kasztanek2707: aaaaaaaaaaa dzieki dzieki
11 lis 19:05