?
Patryk: sprawdź czy liczba jest całkowita
log2*log50 +(log5)2
11 lis 17:10
aniabb: nie
11 lis 17:15
Patryk: jak to sprawdzić ?
11 lis 17:18
Mila:
log2(log(2*25)+log25=
=log2*(log2+2log5)+log25=
=(log2)2+2log2*log5+(log5)2=
=(log2+log5)2=(log10)2=1∊C
11 lis 17:40
Patryk: dzięki ,wiec trzeba było to tak przekształcić aby można to zwinąć do wzoru skróconego mnożenia
11 lis 17:46
aniabb: a kombinowałam do tego wzoru skróconego mnożenia i mi nie wychodziło a jak policzyłąm
kalkulatorem to mówił że nie
11 lis 17:47
Piotr:
słaby kalkulator
11 lis 17:49
Patryk: nigdy nie ufaj maszynie
11 lis 17:49
Mila:
11 lis 17:50