QERETR
Szajbus: Może dzisiaj damy rade

Rozwiąż ||3x−1|−|x−5||−x=4
Jaki tutaj jest jakiś łątwy sposób i zrozumiały aby zrobić to zadanie ?
11 lis 16:47
krystek: opuścić wewnętrzne dla
1)x∊(−∞,1/3)
2)x∊<1/3,5)
3)x∊<5,∞)
11 lis 16:50
Szajbus: ok
11 lis 16:51
Szajbus: 1) wyszło |−2x−4|−x=4
2) wyszło |4x−6|−x=4
3) wyszło |2x+4|−x=4
i co dalej też na przedziały do każdego osobno czy jak
11 lis 16:57
krystek: Tak, ale zapomniałam o wczesniejszym w−ku:,że 4+x>0 czyli tylko dla x>−4
11 lis 17:36
Szajbus: czyli jak dalej robić
11 lis 18:49
Szajbus: Pomożecie
11 lis 18:56
Szajbus: Help ...
11 lis 19:10