rozwiaz rownanie
Bart: cosx1−sinx = 1 + sinx mogę to zrobić tak że:
cosx= (1 + sinx)(1 − sinx) i dla prawej strony zastosowac wzor skroconego mnozenia? jeslu tak
to co dalej bo utknalem?
11 lis 16:47
krystek: tak 1−sin2x=cos2x
11 lis 16:48
Saizou : ale najpierw to napisz założenie, że
1−sinx≠0
11 lis 16:52
Bart: no wlasnie, zalozenie, ale w tym przypadku to nie ma zastosowania prawda? bo wyszlo mi cosx= 0
lub cosx= 1
11 lis 16:55
Saizou : ale założenie musi być
11 lis 16:58
Bart: popieram
11 lis 17:01