matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica
granice:
kolejna granica ciagu z ktora mam problem
Un=
√
n
2
+n
−n=
√
n
2
+n
+n
=
√
n
2
+n
−n*
=
√
n
2
+n
+n
(
√
n
2
+n
)
2
−n
2
n
2
+n−n
=
= to jest dobrze ? =
=
√
n
2
+n
−n
√
n
2
+n
+n
n
2
=
= i co dalej ?
√
n
2
+n
+n
11 lis 16:42
granice:
?
11 lis 16:53
granice:
ok już mam, wyciągam n
2
przed nawias i wszystko jasne
11 lis 16:56