matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
as
Miłosz:
16 − x
4
Sporządz wykres funkcji |
|
4+x
2
11 lis 16:32
krystek:
16−x
4
=(4+x
2
)(4−x
2
) i teraz popatrz
11 lis 16:33
Maslanek:
16−x
4
(4−x
2
)(4+x
2
)
=
4+x
2
4+x
2
|4−x
2
|=|x
2
−4|.
11 lis 16:33