matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
stożek
pecyk:
Wycinek koła o promieniu 2 wyznaczony przez kąt 90 stopni zwinięto w powierzchnię boczną stożka. Oblicz pole powierzchni całkowitej tego stożka.
11 lis 16:26
dero2005:
l = 2
90
*2*π*l = 2πr
360
l
r =
= 1
2
P
c
= πr(r+l) =
11 lis 18:01