QWERT
Szajbus: Sporządź wykres funkcji, która liczbie m przyporządkowuje liczbę rozwiązań równania
2|x+1|−2|x|+|x=1|=m
To na początek na przedział nie

1. x∊(−
∞,−1)
2.x∊<−1,0)
3.x∊<0,1)
4.x∊<1,+
∞) tak
11 lis 15:41
krystek: Tak i rozpisz i wykres
11 lis 15:44
Szajbus: ok
11 lis 15:44
11 lis 16:01
krystek: sporzadzasz wykres a następnie proste y=m (npy=1 y=−2 itd) i patrzysz ile ma punktów
wspólnych z narysowanym wcześniej wykresem
11 lis 16:11
Szajbus: Pomoże ktoś
11 lis 16:11
Szajbus: ok
11 lis 16:12
11 lis 16:26
krystek: tak A osie to x i y
11 lis 16:27
Szajbus: Ok dzięki
11 lis 16:30