matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
cag
Marek:
(n+3)! − (n+2)!
Dany jest ciąg o wyrazie ogólnym a
n
=
. Oblicz a
1
00.
(n+3)! − (n+2)!
Proszę o sprawdzenie czy wynikiem będzie 1 ?
11 lis 15:19
ICSP:
a
n
= 1 tak więc a
100
= 1
11 lis 15:22