Granica ciągu
granice: Witam
Jakim sposobem zabrać się do granicy tego ciągu ?
11 lis 15:16
ICSP: Sprowadź do wspólnego mianownika
11 lis 15:20
granice: i dalej przez sprzężenie ?
11 lis 15:24
ICSP: Nadal masz dwa
11 lis 15:26
granice: | | 3√n−10n | |
siedze i nic nie wychodzi |
| |
| | n√n | |
11 lis 15:33
granice: wyciągnałem n przed nawias w liczniku ale dalej nic
11 lis 15:34
ICSP: i teraz masz :
| 3√n − 10n | | 3 − 10√n | | | |
| = |
| = |
| = |
| n√n | | n | | √n * √n | |
Napisz odpowiedź
11 lis 15:35
granice: | | 3 | |
√n→∞ natomiast |
| →∞ więc −10/∞→0 tyle ? |
| | √n | |
11 lis 15:38
ICSP: wynik dobry ale nadal jest jeden bład
11 lis 15:40
granice: jaki ? powiem tyle, mam duże braki jeśli chodzi o proste obliczenia i to mnie cały czas
prześladuje

mógłbyś powiedzieć gdzie jest błąd i jak przeszedłeś do tego 3−10
√n/n ?
11 lis 15:43
11 lis 15:51
granice: ooo Baco dzięki CI wielkie.
11 lis 15:53
granice: ja też jakiś ciemny... przecież to takie proste
11 lis 15:55