nie ogarniam :(
Kasiuleek : Dany jest wielomian o których wiadomo,że w(x)=−5x
5−4x
4+3x
2+2x
2+ax
w(1)=wykaż ze a=−8 pomóżcie

nie ograniam ludzie
11 lis 15:00
ICSP: wyciąłeś cześć polecenia
11 lis 15:04
pigor: w(1)=

czego zapomniała(e)ś . ...
11 lis 15:04
ICSP: Witaj
Pigor
11 lis 15:05
Kasiuleek : takie jest polecenie ..... pomożecie

?
11 lis 15:15
pablo : zjadłaś tam W(1) ile ma się równać
11 lis 15:16
ICSP: Nie przepisałeś/aś całego zadania z tablicy.
Powinno być :
w(1) = tutaj jakaś liczba , wykaż ze a = −8
11 lis 15:17
pablo : witaj ICSP
właśnie psor ICSP dobrze mówi
11 lis 15:20
ICSP: Witaj Pablo
11 lis 15:21
Kasiuleek : to jak wiesz jak to wygląda to co dalej

:(
11 lis 15:22
pigor: .... , także serdecznie witam
ICSP . ...
11 lis 15:23
pablo : ale czemu nie możesz przepisać poprawnie zadania

nikt nie jest jasnowidzem że się domyśli co
tam ma być po znaku=
11 lis 15:23
pigor: .. no właśnie i co z tym w(1)
11 lis 15:24
Kasiuleek : oj ,ale wiem że mądrzy ludzie tu ą i mi pomogą

:(
11 lis 15:25
Kasiuleek : ale ja nie wiem co z tym (1)

:
11 lis 15:25
pablo : Kobieto napisz jeszcze raz treść polecenia
11 lis 15:25
Kasiuleek : piszesz z blondynką więc wiesz

Dany jest wielomian o ,którym wiadomo ,że
w(x)=−5x
5−4x
4+3x
2+2x
2+ax
w(1)= wykaż że a=−8
11 lis 15:29
ICSP: Dany jest wielomian w(x)=−5x
5−4x
4+3x
2+2x
2+ax wiedząc że : w(1)= −12 wykaż że a=−8
Musiałem sam skorygować treść
11 lis 15:32
Kasiuleek : no tak ..ale co dalej
11 lis 15:35
ICSP: podstaw za x 1 a za w(x) −12 i otrzymasz równanie z niewiadomą a.
11 lis 15:36
Kasiuleek : czyli ma to wyglądać tak 5
5+4
4+3
2+2
2+a1
25−8+6+4+a*1
17+10+a1
a1+17+10
a1=27 tak mam wygladać czy coś źle
11 lis 15:44
ICSP: ale za x miałaś podstawić 1 a nie 5, 4 itd.
tam jest : 5 * x5 a jak podstawię za x jedynkę to będę miał 5 * 15 = 5 * 1 = 5
itd.
11 lis 15:45
Kasiuleek : Napisz zadanie cale
czy to ma tak wygladac 5*1
5=5*1=5 i z 4*1
4=4

czy nie bo zwariowałam xd
11 lis 15:50