Prośba
Spiderman: moge dośtać jakieś zadanie z uzasadnij i wykaż tego typu do matury rozszerzonej
i wyjaśnione
11 lis 14:48
Spiderman: proszę o zadanie z działu liczby rzeczywiste typu uzasadnij, wykaż, udowodnij
11 lis 15:07
ICSP: Udowodnij :
5 | n5 − n
11 lis 15:08
Saizou : a może że 30 l n
5−n
11 lis 15:09
Kejt: fajne zadanka macie..

z chęcią się z jakimiś dorzucę jak będzie mi się chciało wstać po zeszyt..
11 lis 15:12
Spiderman: jak się do tego zabrać ICSP?
11 lis 15:13
Maslanek: n
5−n=n(n
4−1)=n(n−1)(n+1)(n
2+1)=n(n−1)(n+1)(n
2−4+5)=5n(n−1)(n+1)+(n−2)(n−1)n(n+1)(n+2)
Czyli podzielne przez 30
11 lis 15:14
ICSP: Popsuł zabawę
11 lis 15:15
Spiderman: wytłumacz skąd to się wzieło?
11 lis 15:15
Kejt:
To ode mnie:
Uzasadnij, że dla dowolnych liczb a i b prawdziwa jest nierówność:
a2 + b2 + 4 ≥ 2 ( a + b − ab )
11 lis 15:17