Równanie zespolone
Gucio: z
2−2(1+i)z−1+2i=0
Pomoże ktoś? Dziwne wyniki mi wychodzą
11 lis 14:46
ICSP: to pokaż jak liczysz
11 lis 14:50
asdf: a = 1
b = −2 − 2i
c = −1 + 2i
11 lis 14:51
Gucio: Przemnażam wszystko i za z podstawiam x+yi, wychodzi wielki wielomian, robię dwa równania czesc
Re równam do 0 i tak samo Im ale dziwadla takie ze szok
11 lis 14:53
ICSP: przecież to trójmian kwadratowy

W równaniach kwadratowych liczy się deltę
11 lis 14:53
Gucio: Tez tak liczyłem delta= 4−8i

i sie gubię
11 lis 14:54
ICSP: to policz deltę jeszcze raz
11 lis 14:56
Mila: Δ=4
z=i lub z=2+i
11 lis 16:44