oblicz permutacje
jarek: oblicz
9! * 7! nad (6!) do potęgi 3
11 lis 13:56
Artur ..... :
yyy
| | | |
9! * | ... bo coś takiego opisałeś |
| | |
11 lis 13:58
jarek: 9! razy 7! podzielone przez (6!) do potęgi 3
11 lis 13:59
Artur ..... :
| (9!*7! | |
| tak  bo teraz to jest opisane |
| (6!)3 | |
11 lis 14:00
jarek: tak jak teraz napisales
11 lis 14:00
11 lis 14:00
jarek: tak jak teraz napisales
11 lis 14:01
Artur ..... :
wskazówka:
(6!)3 = (6!)*(6!)*(6!)
7! = 6! * 7
9! = 6! *(7*8*9)
11 lis 14:01
jarek: 4,9
11 lis 14:06
jarek: dziękuje
11 lis 14:09